banner85

EPDK kararlarının durdurulması için dava açıldı

Türkiye Barolar Birliği Vakfı TÜRAVAK Başkanı Avukat Enver Han Elektrik faturalarına gelen fahiş zamlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

13 Şubat 2022 Pazar 16:28
EPDK kararlarının durdurulması için dava açıldı

Türkiye Barolar Birliği Vakfı TÜRAVAK Başkanı Avukat Enver Han Elektrik faturalarına gelen fahiş zamlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Han açıklamasında  "Fahiş elektrik zamları getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından iptal davası açılmıştır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Vakfı TÜRAVAK Başkanı Avukat Enver Han Elektrik faturalarına gelen fahiş zamlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Han "Elektrik, ticari bir mal değil kamusal ve toplumsal bir hizmettir ve bu sebeple de yaşam ve tüketici hakkı olarak kamu yararına uygun şekilde tüketiciye sunulmalıdır. Elektrik Piyasası Kanunu’nun 1. maddesi ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 1. maddesine göre; elektriğin tüketicilere ve topluma yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetli verilmesi gerekmektedir. Bu durum, aynı zamanda sosyal hukuk devletinin de gereğidir. Anayasa’ya, mevzuata, evrensel tüketici haklarına, kamu yararına ve sosyal devlet anlayışına tamamen aykırı, fahiş elektrik zamları getiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Türkiye Barolar Birliği tarafından iptal davası açılmıştır." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
TÜRAVAKEPDK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86