banner85

Depremzede Yetiştiricilere Hayvan Dağıtımı Tamamlandı

Depremzede hayvan yetiştiricilerine büyük destek sağlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tam 909 milyon TL değerinde destek sağlandığını duyurdu.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
06 Ocak 2024 Cumartesi 12:16
Depremzede Yetiştiricilere Hayvan Dağıtımı Tamamlandı

6 Şubat depremlerinin ardından devletin tüm kurumlarının seferber oldu. Her kesimden vatandaşın yaralarının sarılması noktasında çalışmalar hummalı bir şekilde de devam ediyor.

Malatya’nın da aralarında bulunduğu 11 il için çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine de büyük olanaklar sağlandı.

Depremlerde hayvanları telef olan yetiştiricilere büyükbaş hayvan dağıtımı ilk olarak Malatya'dan başlamış ve tüm şehirlerde de devam etmişti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı verilen destekler ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin yaralarını sarmak için tüm imkânlarımızla ve kalbimizle çalışarak hayvan dağıtımını tamamladık.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hayvanları telef olan yetiştiricilerimize toplam 909 milyon TL değerinde canlı hayvan ve arılı kovan bedelsiz olarak teslim edildi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan teslim edilen hayvanlar arasında, 5 bin 804 büyükbaş, 43 bin 317 küçükbaş, 549 bin kanatlı hayvan, 26 bin 318 arılı kovan bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86