banner85

Deprem Bölgesi Üreticileri Unutulmadı

Zor zamanlar geçiren deprem bölgesinde üreticiler unutulmadı. Tarım ve Orman Bakanlığı deprem bölgelerinde üreticilere 880 milyon lira bütçeli bedelsiz hayvan dağıtımı gerçekleştirdi.

Rabia Işık
Rabia Işık
09 Eylül 2023 Cumartesi 16:46
Deprem Bölgesi Üreticileri Unutulmadı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı, deprem bölgelerine bedelsiz hayvan dağıtımı yapıldı.

6 Şubat depremi sonrasında hasar alan illerin toparlayabilmesi için birçok çalışma yürütülüyor. Bu defa da üreticiler unutulmadı ve Malatya dahil depremden etkilenen illerde toplam 880 milyon lira bütçeli bedelsiz hayvan dağıtımı yapıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İbrahim Yumaklı, 11 ilimizde toplam 43 bin 314 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan yetiştiricilere dağıtıldığını açıkladı.

Depremde hayvanları telef olan yetiştiricilere 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı yapıldığını belirten Yumaklı, üreticilerin yanında olduğunu vurgularken, 5 bin 804 büyükbaş hayvanın bedelsiz dağıtımına da ilerleyen günlerde başlatacağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86