'Cumhuriyet Tarihinin İhracat Rekorunu Kırdık'

Türkiye ihracat seferberliği Malatya’da başlatılıyor. İhracat seferberliği zirvesi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat başkanlığında yapıldı. Malatya'ya gelen Bolat, İlk olarak Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Ak Parti il başkanlığını ziyaret eden Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin değerlendirme toplantısına katıldı.

Editör
Editör
02 Şubat 2024 Cuma 17:07
'Cumhuriyet Tarihinin İhracat Rekorunu Kırdık'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret eden Bakan Bolat, çiçekle karşılandı.

Valilik Ziyaret Defteri'ni imzalayan Bolat'a AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca ile AK Parti İl Başkanı Namık Gören eşlik etti.

Bolat, AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek, teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıya Bakan Bolat'ın yanı sıra; Malatya Valisi Ersin Yazıcı, milletvekilleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Burada basın toplantısı düzenleyen Ömer Bolat, asrın felaketinde ağır hasar alan Malatya ve diğer depremden etkilenen bölgelerin 1-2 yıl sonra eskisinden çok daha modern, yeni, canlı, dinamik ve yaşanabilir cazibeli şehirler haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

2021 ve 2022 yıllarında tüm dünyada yükselen enflasyona rağmen Küresel ihracatın yüzde 5 civarında gerileme kaydettiğini belirten Bolat, buna karşın Türkiye’nin ilk 9 ayı yüzde 4,7'lik bir büyüme ile kapattığını açıkladı. 

2024 yılı ocak ayı ihracatının yüzde 3,6 oranında bir artış ile 20 milyar 28 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Bolat, şöyle konuştu.

Bolat, 2024'te orta programda hedefin 267 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83