banner85

Büyük Çaplı Yangın

Yangınlar dur durak bilmiyor. Dün akşam yoğun fırtına sebebiyle başlangıçta küçük olan alevler adeta cehennem ateşine dönüştü. Akçadağ Aydınlar Mahallesinde çıkan büyük çaplı yangına yedi ayrı ekip yoğun müdahalede bulundu.

editörr
editörr
21 Eylül 2023 Perşembe 11:25
Büyük Çaplı Yangın

İlimiz genelinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgarın etkisiyle 24 farklı noktada yangın meydana geldi. Akçadağ Aydınlar Mahallesinde geniş ve dağlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangına Malatya büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri, 15 arazöz, 5 iş makinası ve 60 personel ile müdahalede bulundu.

Binlerce dönüm arazinin, yarış atları yetiştirme ahırları gibi hassas tesislere sahip olan Hara'da tedbirler alınırken Yangın da yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan hemen olay yerine giderken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı aradığını ve destek talep ettiğini dile getirdi.

Büyük bir ekip ile yangına müdahale eden ve ekibi koordine eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Katipoğlu rüzgarın işlerini zorlaştırdığını belirtirken yangının büyümemesi için Büyükşehir Belediye ekiplerinin büyük bir mücadele verdiklerini söyledi.

İtfaiye daire başkanı Mutafa Katipoğlu “18 itibarıyla çıkan Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü bizim önceliğimiz yaşam alanları olduğu için Aydınlar Mahallesi'nin iç kısımlarında ve üst kısımlarındaki yaşam alanlarını olduğu yangınları kontrol altına aldık Şu an için riski yok fakat Rüzgar devam ettiği için risk tamamen bitmemiştir müdahaleden itfaiye ekipleri için risk teşkil ediyor ama diğer mahalleye sıçramamasını önlemek açıdan Şu an arkadaşlar müdahaleye devam ediyorlar Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz şu an 12 itfaiye ekibiyiz Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bütün iş makinelerimizle müdahale ediyoruz Daire Başkanı olarak ekibimin başındayım nöbetçi ekipler ve İstirahatli olan ekiplerle beraber buradayız Büyükşehir Belediye Başkanı da şu an süreci takip ediyor bu dağlık alana itfaiye ekipleri giremez O yüzden iş makineleri ile müdahale ediyoruz”

Olay yerinde bulunan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi de geçmiş oldun dileklerini iletirken yangının yaşam alanlarına sıçramamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Ak parti il başkanı Namık Gören saat 5 sıralarında yangının haberini aldım ilk yangın tigen bölgesinde yangın başlamıştı baya geniş bir alan 3 bin dönüm alan gölpınar Karapınar etkiledi. Kayısı ağaçları zarar gördü

Ak parti il başkan yardımcısı Mahmut Boyraz “15 arazöz, 5 iş makinası ve 60 personel ile müdahalede bulundu. Orman ekipleri de burada onlarda müdahale ediyorlar.”

Akçadağ kaymakamı Adem Topaca” iki saattir alandayız bütün ekiplerimiz seferber içinde şuan için olumsuz bir durum yok yaşam alanına zara gelmemiş hiçbir mahallede herhangi bir sorun yok".

Aydınlar Mahallesi Muhtarı Hulusi Avcı” Toplu Alanımızda Hiçbir Sıkıntı Yok burada daire başkanıma teşekkür ederim var gücümüzle ekipler çalışıyor dört kolda sardılar şuan artık söndürme aşamasındayız her hangi bir maddi ve manevi zarar yoktur. Köyde her hangi bir zarar yok. Köyde sadece bir evde zarar var ama çok ciddi bir zarar değil kayısı bahçelerimiz zarar aldı şükür canımızda bir şey yok”

Son Güncelleme: 21.09.2023 17:35
Anahtar Kelimeler:
MalatyaAkçadağYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86