banner85

Boyacı Yunus Dayı İçin Engeli Çalışmasına Engel Değil

Bugün 3 aralık dünya engelliler günü. Bugüne özel mesajlar, kutlamalar, etkinlikler mutlaka olmuştur. Malatya Vuslat TV olarak biz de günün asıl sahibi olan ayakkabıcı yunus dayıyı dinledik, gördük tabir caizse dertleştik.

03 Aralık 2022 Cumartesi 19:15
Boyacı Yunus Dayı İçin Engeli Çalışmasına Engel Değil

Bugün 3 aralık dünya engelliler günü. Engelli olanlar mı hayata engel olanlar mı, el açanlar mı kendi elinden helal lokma yiyenler mi, engelli olduğu için eve kapatılanlar mı, engel tanımayanlar mı, hayatı kolay kılanlar mı, hayatı zorlaştıranlar mı?

Adı yunus dayı, soyadının çok ta önemi yok. Yaptığı ve yaşadığı anlam taşıyor Yunus dayı 60 yaşında malulen emekli, ayakları tutmazsa da siyah elleriyle kazandığı temiz ekmeğini yiyor, emeğini yiyor, alnının terini katık ediyor.

Bir engeli arabası var, sabah evden çıkıyor ve üstü açık, bir kaldırımın kenarında ayakkabı boyuyor. Sıcak demiyor, soğuk demiyor, kış demiyor, zemheri demiyor işinin peşinden koşuyor.

Yunus Dayı “Malulen emekli oldum ve boş durmayı sevmeyip çalışmayı istediğim için 17 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Sabahları kalkıp engelli aracımla otobüse binip işimin başına geliyorum. Gelen müşterilerimin parası olsa da olmasa da ben onların işlerini görürüm. Eşimi kaybettim, çocuklarıma bakıyorum yaptığım bu işle onlara bakıyorum. Benim için bu iş zor değil kolay, ben çalıştığım zaman mutlu oluyorum. Sağlıklı olanlar gidip camii önlerinde dileniyorlar neden dileniyorlar? Alnının teri ile çalışıp para kazanmak varken, benden de mi ibret almıyorlar asıl engel o bence. Bide utanmadan bizim gibi engellileri dolandırıyorlar” diyerek dert yandı Malatya Vuslat TV mikrofonlarına.

Hayattaki zorluklarla çocukluktan beri karşı karşıya olduğuna değinen Boyacı Yunus Dayı “çocukluktan beri benim hayatım böyle. Küçükken de hem okula giderdim hem çalışırdım. Bunun yanı sıra güzel de tambur çalarım Malatyalı Fahri’den” diyerek de hayattan kopmadığını ifade ediyor.

Yunus Dayı “Bana bu işten kazandığım paranın fazlasını verseler al sen bu parayı çalışma deseler ben yine kendi paramı kendim kazanmak isterim, yine gelir işimin başına geçerim. Gücüm yettiği kadar da çalışmaya devam edeceğim. Ben bu işi mutfağında yıllar önce öğrendim kolayda olsa ben hakkıyla boyacılık yaparım. Daha önce dükkanım vardı ama olmadı kapatmak zorunda kaldım. Kışın bu soğuğunda hava ne kadar kötü de olsa ben alıştım artık bana soğuk gelmiyor. Severek mutlu olarak işimi yapıyorum” ifadelerini kullanarak her şeyin üstesinden gelebildiğinin de altını çizdi.

Son olarak Yunus Dayı engelliler günü dolayısıyla tüm engellilerin de gününü kutlayarak onlara kolaylıklar diledi.

Malatya Vuslat TV

Son Güncelleme: 04.12.2022 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86