banner85

Bentli'den Omricon Uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Recep Bentli Malatya'da son günlerde koronavirüs vaka sayılarında bir yükselişin söz konusu olduğunu ifade etti. Bentli ayrıca Omricon varyantı hakkında da Malatyalılara uyarılarda da bulundu.

07 Ocak 2022 Cuma 17:21
Bentli'den Omricon Uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Recep Bentli, vaka sayılarının her ne kadar düşmüş gibi gözükse de bir yükseliş olacağını ifade ederek, "18- 24 Aralık'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı tabloda vaka sayıları düşük gibi görünse de son günlerde bir yükseliş var. Malatya'daki vakaların yüzde 80, 90'ı delta varyantı. Bizler de sağlık bakanlığından Omricon için test kiti istedik. İlerleyen günlerde Omricon kitlerinin de gelmesiyle beraber bu varyantın Malatya'da olup olmadığını göreceğiz" dedi.

HATIRLATMA DOZU ÖNEMLİ

Vaka sayısında ki artışın şu an için hastaneye fazla yansımadığını da belirten Bentli konuşmasına şöyle devam etti."İlimizdeki vaka sayısının artışı henüz hastaneye yansımadı. Batı illeri gibi değiliz şu an. Fakat bunun dalga şeklinde doğuya geleceğini düşünüyoruz. Bizi Omricon varyantında rahatlatan nokta ise aşısız yaşlılar ve aşısız gençlerin hastaneye başvuru olduğunu görüyoruz. İlimizde 2 doz aşı da yüzde 75'i geçtik fakat Omricon varyantına karşı 3. doz aşının önemli olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar ilimizde 200 bin kişinin hatırlatma dozunu yaptığını görüyoruz. İlimizde yeni bir dalga olmadan vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu olması gerekiyor"

Son Güncelleme: 07.01.2022 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86