banner85

Bakan Kurum Özal Mahallesi'nde Tapu Teslim Etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya ziyareti kapsamında Özal Mahallesinde düzenlenen Rezerv Alanı Tapu Teslim Törenine katılarak, mahalle sakinlerine tapularını teslim etti.

22 Nisan 2022 Cuma 17:04
Bakan Kurum Özal Mahallesi'nde Tapu Teslim Etti

Bakan Kurum, tören sırasında gençlere halı saha müjdesi verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle Yeşilyurt’u önemli yatırımlarda buluşturduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “. 24 Ocak depreminden sonra Yeşilyurt’umuzda başlattığımız kentsel dönüşüm projelerimiz başta olmak üzere çevre yatırımları, Millet Bahçesi ve bir çok TOKİ yatırımlarında katkılarını esirgemeyen ve bizlere her daim yol gösterip destek veren Sayın Bakanımız Murat Kurum başta olmak üzere Bakan Yardımcılarımıza ve Daire Başkanlarımıza şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci “ Türkiye’yi değiştiren
ve dönüştüren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşen büyük hizmet hamlelerinde, o vizyon doğrultusunda çalışan ve milletimize önemli hizmetlerde bulunan Murat Kurum Bakanımız, deprem öncesi ve deprem sonrasında bütün ilçelerimize güzel yatırımların gelmesini sağlamıştır." dedi. 

Özal Mahallesinin kronikleşen bir sorununu kökten çözüme kavuşturduklarını ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “ 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli yaşanan depremde Malatya ve Elazığ derin bir şekilde etkilendi" diyen Kurum şunları aktardı, "Deprem yaralarını sarmak için o dönem tüm Türkiye seferber olmuştu.Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün Bakanlıklarımız o gece deprem bölgelerine akın ettik ve tüm Türkiye’nin yüreği kalbi Malatya ve Elazığ için attı. O gün vatandaşlarımızın hüzün ve acısına hep birlikte ortak olduk. Vatandaşlarımızın bize nerede ihtiyacı varsa orada olduk."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Özal Mahalle sakinlerine tapularını teslim edilirken, programa ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a kayısı paketi takdim etti.

Tapuların teslim edilmesinden sonra öğrencilerle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendisinden talep edilen halı sözü talebini yerine getireceklerini ifade edip, bölgeye bir adet halı sahanın kazandırılması için Yeşilyurt Belediyesine gereken desteği vereceklerini söyledi.

Son Güncelleme: 22.04.2022 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86