Atatürk, Vefatının 85. Yılında Anıldı

Türkiye’nin dört bir yanında saat tam 9’u beş geçe büyük bir hüzün çöktü. Duyulan siren sesiyle birlikte araçlar, insanlar herkes olduğu yerden kımıldamadı. Asker, polis selam durdu. Başkentin kalbi anıtkabir ise hıncahınç ziyaretçi doldu.

Rabia Işık
Rabia Işık
11 Kasım 2023 Cumartesi 10:13
Atatürk, Vefatının 85. Yılında Anıldı

Bu yıl cumhuriyetin 100. Yıl dönümü olması nedeniyle 10 Kasım bir kat daha hüzünlü, bir kat daha duygulu yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında saatler 09.05'i gösterdiğinde Başkentte hayat durdu.

Ankara sokaklarında sirenlerin çalması ile birlikte otomobillerinden inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

Görevli polisler ise selam durdu.

(ANITKABİR)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenle Anıtkabir’de anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreni ile anıldı.

Anıtkabir’deki tören, saat 08.50’de devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı.

Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kortejde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne, “Türkiye’nin yükselişine, Türkiye Yüzyılı’nın inşasına ve milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır. Ruhun şad olsun” mesajını yazdı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86