Arguvan Türkü Festivali Ne Zaman Yapılacak?

15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 30-31 Temmuz 2022'de Arguvan Nazım Hikmet Meydanında yapılacak. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Tüm türküseverleri 30-31 Temmuz'da Arguvan'a, birlikte türkü söylemeye davet ediyoruz"  dedi.

22 Mayıs 2022 Pazar 16:55
Arguvan Türkü Festivali Ne Zaman Yapılacak?

15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 30-31 Temmuz 2022'de Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda yapılacak. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Tüm türküseverleri 30-31 Temmuz'da Arguvan'a, birlikte türkü söylemeye davet ediyoruz"  dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; "15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 30-31 Temmuz 2022'de Arguvan Nazım Hikmet Meydanı'nda gerçekleştirilecektir. Yerel düzeyde başlayıp uluslararası nitelik kazanan Türkü Festivali'nin amacı, bu coğrafyaya damgasını vuran türkülerimizin aslına uygun olarak icra edilip dünya kültürleriyle buluşması, evrenselliği beslemesi, halklar arasındaki dostluğu geliştirip pekiştirmesidir. Coğrafyadaki kültür birikimi ve onu sahiplenen Arguvan halkı, yerel kabuğu kırıp bu etkinliği uluslararası düzeye taşımıştır" şeklinde konuştu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş " Organizasyon, Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve mahalle derneklerinin katkılarıyla düzenlenmektedir. Festival kapsamında paneller, sergiler ve konserler yer alacaktır. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kalınmış olsa da 2 yıllık aranın ardından, geleneksel hale getirilip Arguvan'ı çekim merkezi yapan festivalin 15. si düzenlenecek ve yine Nazım Hikmet Meydanı'nda hep bir ağızdan türküler söylenecektir. Tüm türkü severleri 30-31 Temmuz'da Arguvan'a, birlikte türkü söylemeye davet ediyoruz".  dedi.


 

Son Güncelleme: 22.05.2022 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83