Ana Deprem Her An Olabilir

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu 14 Mart Pazartesi yaşanan Adıyaman depremini değerlendirdi.

15 Mart 2022 Salı 11:57
Ana Deprem Her An Olabilir

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde gerçekleşen ve Malatya'da da hissedilen 4.4 şiddetindeki deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Vehbi Aluçlu öncelikle Malatya'ya geçmiş olsun dileklerini sunarak konuşmasına başladı. Aluçlu: " Daha önce Pütürge sekmentinde 6.8-5.7 şiddetinde sallanmıştık, O Pütürge sekmentiydi ve o depremde artçılar devam ediyordu. Bundan sonraki sekment ise Erkenek sekmentiydi, Erkenek sekmentinde şimdi olan deprem Sİncik, Çelikhan, Erkenek ve Gölbaşı alanlarını kapsayan 65 kilometrelik bir faydı. Bu fay üzerinde Çelikhan'da meydana gelen 4.4'lük deprem bu faydaki öncü deprem olarak düşünüyorum. Öncü deprem Ana depremin habercisi olabilir.  Yani her an hazırlıklı olmak zorundayız, çünkü öncü depremler ana depremin habercisidir. Ana depremler ise beraberinde artçı depremleri getiriyor, eğer bu bizim tahmin ettiğimiz Erkenek sekmentinin tam Çelikhan bölgesinde olduğu ifade ediliyor ise şu anda ben Kandilli Rasathanesi'nin verilerine baktım, AFAD'a baktım, uluslararası verilere baktım Çelikhan görünüyor. Şimdi Çelikhan'da olması demek Erkenek sekmentinin öncüsü olduğu anlamına geliyor. Tabi bu veriler şimdi çok taze bu yüzden net bir şey söylemek mümkün değil. Fakat esas konuştuğumuz Erkenek sekmentinin bu hareketi bize ana deprem riskinin her an olabileceğini söylüyor. Bu bölgede riskli bir bölgeydi. Bundan sonraki pazarcık sekmentide çok riskli bir bölge. Bu yüzden Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerinde ki yerel yönetimleri uyarıyorum. Bu fay hareket geçti ana deprem her an olabilir. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86