banner85

Almanya'dan Malatya'ya Gönderildi

Almanya'da tedavi edilemeyen Türk vatandaşı, uçakla Türkiye'ye getirildi. Almanya'da, tedavisi için yeterli sağlık hizmeti alamayan beyninde tümör tespit edilen Celalettin Polat (56) bugün Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçak ile tedavi edilmesi Türkiye'ye getirildi.

28 Şubat 2022 Pazartesi 12:49
Almanya'dan Malatya'ya Gönderildi

Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan ve beyninde tümörü tespit edilen Celalettin Polat, yaşadığı ülkede yeterli sağlık hizmeti alamayınca tedavisi için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Almanya'ya gönderdikleri uçakla tümör hastası Polat'ı Türkiye'ye getirilmesi için yola çıktı. Akşam saatlerinde memleketi Malatya'ya getirilen Polat, Erhaç Havaalanı'nda hazır bekletilen ambulansla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürüldü.

'DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ'

Celalettin Polat'ın kardeşi Hamit Polat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür ederek,  "Kardeşimin beyninde 4 yıl önce tümör tespit edildi. Almanya'da 3 kez ameliyat oldu ancak tedavide başarı sağlanamadığı için kardeşimi eve gönderdiler. Bizde Sağlık Bakanlığı'ndan uçak ambulans talep ettik. Sağ olsun Sağlık Bakanlığı bize kısa süre içerisinde dönüş yaptı ve kardeşim bu sabah Almanya'dan alınarak memleketimize getirildi. Tedavisi burada devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86