banner85

81 İle İçişleri Bakanlığından Genelge

Boğulma vakalarına karşı önlem alan İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine genelge yolladı. Genelgeye göre, Valiliklerden sosyal donatı alanları yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar "yüzme alanı" olarak belirlenmesi ve kamuoyuna duyurulması istendi.

27 Temmuz 2022 Çarşamba 14:21
81 İle İçişleri Bakanlığından Genelge

İçişleri Bakanlığı, bu yıl 476 olayda 244 kişinin suda boğulması üzerine valiliklere, "Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler " konulu genelge gönderdi.
Genelgede alınacak tedbirlerin denizler, göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. 
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesindeki "İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır." hükmü hatırlatılan genelgede, boğulma olaylarının önüne geçilmesi için şu tedbirlerin alınması istendi:
"Sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar açısından yeterli görülen, can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayı sonuna kadar 'yüzme alanı' olarak belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacak. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86