banner85

2. El Araçlar İçin Yeni Karar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzası ile Resmi gazete yayımlanan karar ile 2. El araç ve gayrimenkul satışına yönelik değişiklikler yapıldı. Yüksek fiyatla satışın yasaklanmasına yönelik yönetmelik de 6 ay daha uzatıldı

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
07 Aralık 2023 Perşembe 13:10
2. El Araçlar İçin Yeni Karar!

İkinci el araçların, sıfır fiyatlarından yüksek bir fiyatla satışa çıkarılmasının yasaklanmasına ilişkin  "Pazarlama ve Satış Kısıtlaması" ile "İlan Kısıtlaması"na ilişkin düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren, 6 ay süreyle yeniden uzatıldı.

İkinci el araç satışında yeni bir düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, ikinci el araç satışında araç galerilerine getirilen "6 ay ve 6 bin kilometre" kısıtlaması da devam edecek.

Ticaret Bakanlığı’nca yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Alınan karara göre 2. el motorlu kara taşıtları 1 temmuz 2024 tarihine kadar üretici  ve distribütörler tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde satışa çıkarılamayacak.

Ayrıca yönetmelikte Ticaret Bakanlığı’nın süreyi bir 6 ay daha uzatmaya yetkili olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86