100. yıl Kent Parkına İlk Fidan Dikildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan ve 300 dönümlük alana sahip olan 100. Yıl Kent Parkında ilk fidan dikimi ve temel atma töreni, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi.

22 Nisan 2022 Cuma 17:32
100. yıl Kent Parkına İlk Fidan Dikildi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânları ve kaynaklarıyla yapacağı, içerisinde biyolojik gölet, bitkisel renk ve koku bahçeleriyle birlikte tıbbi ve aromatik bahçeler, endemik bitkiler, bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla birlikte çocuk ve yetişkinler için eğlence alanlarının yanı sıra birçok etkinliğin yapılacağı 100. Yıl Kent Parkında ilk fidan dikimi yoğun katılımın gerçekleştiği törenle yapıldı.

100. Yıl Kent Parkında ilk fidan dikimi ve temel atma programında açılış konuşmalarını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizler belediyecilik anlayışını 1994'te Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul belediyesini aldığında orada çöp, çamur ve çukurla ilgili sıkıntıları ve akmayan muslukları 3,5 yıl gibi bir zaman içerisinde ihya etmesiyle öğrendik.Biz, 2004'te göreve geldiğimizde şunu dedik;yerel kalkınma başlıyor. 2009'da işimiz hizmet gücümüz millet dedik. 2014'te daima hizmet daima millet dedik." 

Törende selamlama konuşmalarını yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’da, “Çok değerli bir yatırımın temelini atıyoruz. Gerçekten bölgemizi geliştirecek. Yeşilyurt bölgemiz gelişen bir bölge. Hızla yükselen bir bölge. Bu parkımız çok büyük değer katacağına inanıyorum. Dolayısıyla bu bölgemiz bizim bir alt bölgemiz, Karakavak ve Tecde bölgemiz. Gerçekten yüz akı bir bölgemiz. Hızla gelişiyor." dedi. 

Temel atma töreni ve ilk fidan dikim programına katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinden bu yana her noktada, hizmet noktasında koşturuyor ve eserleri ortaya çıkmaya başlıyor." 

Vali Aydın Baruş’da, “ Şehirler sadece konut inşa etmekle olmuyor. Konutlarda yaşayan insanlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri ve aileleri ile çocukları ile birlikte vakit geçirebilecekleri, kendilerini bir anlamda yenileyebilecekleri alanlara da ihtiyaç var. Bu alanlar yeşil alanlar, doğa ile iç içe olduğunu hissettirebilecek alanlar. Bugün de bu alanlardan birinin başlangıcını yapmak üzere bir araya geldik. İlk ağaçlarımızı dikerek parkımızın, millet bahçemizin hayata geçmesinin başlangıcını yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi mahalle sınırları içerisine böyle devasa bir parkın yapılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 100. Yıl Kent Parkı yapımına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 22.04.2022 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86