banner85

Yumurtaya Zam Üstüne Zam

Temel ihtiyaç ürünlerinin başında yer alan ,sofralardan eksik olmayan yumurtaya yine zam geldi. Son bir yıl içinde yumurtaya 5 defa zam gelirken fiyatların nerede duracağı ise merak konusu oldu.

26 Eylül 2022 Pazartesi 14:33
Yumurtaya Zam Üstüne Zam

Üretici de tüketici de fiyatlardan memnun değil!

Zam yağmuru devam ediyor: Yumurta fiyatları aldı başını gidiyor! Bakın 30’lu yumurtanın yeni fiyatı ne kadar…

Temel protein kaynağı olan yumurtaya gelen zamlar üreticiyi de tüketiciyi de olumsuz etkiliyor.
2021 yılı ocak ayı ilk haftasında 76 kuruş olan yumurtanın tanesi bugün itibariyla 3 liradan satılıyor. Artışın kaynağı ise artan dolar kuru ile birlikte yem ve girdi maliyetlerinin de artması.

Üreticiler son dönemlerde artan maliyet, nakliye, enerji fiyatları ve yem artışları nedeniyle yumurtaya bir zam daha yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyorlar. Hatta bu zammın bile az olduğu, 30’luk yumurtanın 70 lira olması gerektiği söyleniyor.


Hal böyle olunca yumurtayı sofrasından eksik etmeyen vatandaş da yumurtayı satamayan esnaf da kara kara düşünüyor. 2021 yılı ocak ayında kolisi 30 lira olan yumurta bugünlerde 65 ila 70 lira bandında satılıyor. Organik yumurtaların tanesi ise 5 TL'den satışa sunuluyor.

 

Son Güncelleme: 28.09.2022 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86