banner85

Petshoplar, Kasaplar Odası'na Bağlandı

Kısa süre önce yayınlanan genelge ile petshoplar, Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu'na bağlandı.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 15:45
Petshoplar, Kasaplar Odası'na Bağlandı

PETSHOP AÇACAKLAR KASAPLAR ODASINA BAŞVURACAK

Petshoplar yayınlanan bir genelge ile Kasaplar Odası’na bağlandı. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, artık petshop açmak isteyen girişimcilerin kendilerine başvuracağını söyledi.

Resmi Gazete'de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile petshoplarda kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklanmıştı. Bu düzenlemenin ardından petshoplarla ilgili yeni bir genelge yayınlandı. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıkladı.

Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı. Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak. Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Bizde bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlarda hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın” diye konuştu.

Petshopların kasaplar odalarına bağlanmasıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, bu konunun yanlış anlaşıldığını söyledi.  Yardımcı, açıklamada tüm petshopların bağlanmadığını sadece odalaşamayan petshopların Kasaplar Odası çatısı altına alındığını söyledi.

"KEDİ-KÖPEĞİN PETSHOPTA SATILMAMASI MERDİVEN ALTI SATIŞLARI ARTIRACAK"

 Yardımcı, "Halkımızın en çok ilgi gösterdiği hayvanlardan kedi ve köpeğin petshoplar'da satılmamasının ardından merdiven altı satışlar artacak. Kuşların yemleri marketlerde dahi satılıyor. O zaman bu duruma standart getirilsin. Bizim küçük işletmelerimiz sürekli denetimde ve kendi veteriner hekimleri var. Kedi köpeğin en sağlıklı güvenli satılacak yer petshop'lardır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.07.2022 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86