banner85

O Listede Malatya'dan Rekor Başvuru

Yerli sınai mülkiyet başvuruları ve tescilleri, bu yılın ilk 6 ayında artış trendini sürdürdü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak-Haziran arasında yerli sınai mülkiyet başvurularının 126 bini aştığını belirterek, en fazla patent başvurusu yapan kuruluşları açıkladı. Malatya da açıklanan iller arasında yerini aldı.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 12:42
O Listede Malatya'dan Rekor Başvuru

EN FAZLA COĞRAFİ İŞARETTE MALATYA DA VAR  

Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) 2022 Ocak-Haziran döneminde yapılan sınai mülkiyet başvurularında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre önemli artışlar kaydedildi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak-Haziran arasında yerli sınai mülkiyet başvurularının 126 bini aştığını belirterek “Aynı dönemde coğrafi tescil sayısı da bin 149’a ulaştı” dedi. 
Bakanlığın resmi internet sitesinden konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Varank, yılın ilk yarısında TÜRKPATENT’e 3 bin 657 patent,  3 bin 229 faydalı model, 87 bin 932 marka, 31 bin 965 tasarım olmak üzere toplam 126 bin 783 yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldığını kaydetti. 
En fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller, Balıkesir, Hakkari ve Malatya (16) olurken bu illeri Bursa ( 15) ile Konya ve Sakarya (7) takip etti

Son Güncelleme: 18.07.2022 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86