banner85

Hem Üretim Hem de İstihdam Kapısı Olacak

Yazıhan Hayvancılık İhtisas Organize sanayi bölgesi ile ilgili müjdeli haber Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ten geldi. Başkan Öztürk, Hayvancılık OSB’nin 2022 yılı yatırım programına alındığını ve 80 milyon TL’lik ödeneğin ayrıldığını ifade etti.  OSB’nin yaklaşık 20 bin Büyükbaş Hayvan kapasiteli olduğuna dikkat çeken Öztürk, ihalenin Nisan ayında yapılacağını söyledi.

15 Şubat 2022 Salı 13:30
Hem Üretim Hem de İstihdam Kapısı Olacak

Yıllardır beklenen projeden güzel haber geldi.

Yazıhan Hayvancılık İhtisas Organize sanayi bölgesi ile ilgili müjdeli haber Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ten geldi.  Vuslat Tv Ana Haber Bülteninin konuğu olan Başkan Öztürk, Hayvancılık OSB’nin 2022 yılı yatırım programına alındığını ve 80 milyon TL’lik ödeneğin ayrıldığını ifade etti.  OSB’nin yaklaşık 20 bin Büyükbaş Hayvan kapasiteli olduğuna dikkat çeken Öztürk, ihalenin en geç Nisan ayında yapılacağını ifade etti.

Yazıhan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi ile ilgili bilgi veren Başkan Öztürk “Projemizi yaptık. Projemiz bakanlıkta. Bakanlık heyetimiz de şu anda ilimizde çalışmalarını sürdürüyor. Malatya yönetim kurulu üyeleri olarak toplanacağız. Bu yıl 80 milyon TL üzerinde bir altyapı ödeneği var. Projede bazı eksikler vardı. Bu eksiklikler giderilerek projeleri tamamlandı.  İnşallah Mart'ta veya Nisan ayında hayvancılık İhtisas Organize’nin İhalesi yapılmış olacak. Burada 3 bin 180 dönüm bir alanda 145 civarında işletme yer alacak. 50 başlık, 100 başlık, 150 ve 200 başlık işletmeler var. Bu işletmelerde 20 bin civarında büyükbaş besi yapılacak. Bu Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi'nin içerisinde, Yem Fabrikası var. Biyogaz tesisi,  Et Entegre Tesisi, Hayvancılık Sağlık Karantina bölümü var. Diğer müştemilatlarla ve yan kuruluşlarla birlikte 1000 civarında insanımıza istihdam sağlanacak” dedi.


 

Son Güncelleme: 15.02.2022 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86