Elektrik Zamları Yargıya Taşınıyor

Elektrik faturalarına gelen zamlar cep yakarken tepkilerde sürüyor. Aralarında Malatya Barosunun da olduğu 76 Baro Elektrik Zamlarını Yargıya Taşıyor.

12 Şubat 2022 Cumartesi 12:37
Elektrik Zamları Yargıya Taşınıyor

Elektrik faturalarına gelen zamlar cep yakarken tepkilerde sürüyor. 

76 baro yaptıkları ortak açıklamada elektrik tarifesinde yapılan düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek, bu süreçte tüm hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Barolar ortak açıklamada,” Ucuz enerji kullanımı herkesin hakkıdır" başlıklı ortak açıklama yayımlayarak elektrik tarifesinde yapılan düzenlemenin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğunu belirterek "Tüm hukuki yollara başvuracağızElektrik tarifesinde yapılan düzenleme gerek Anayasa’nın 2., 10. ve 167. maddelerine gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 14. maddesine açıkça aykırıdır.” dedi.

Elektrik faturalarına yapılan zamlar vatandaştan ve iş insanlarından büyük tepki çekiyor.

Son Güncelleme: 12.02.2022 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86