banner85

Bayram Öncesi Tatlıya Zam

Şeker fiyatlarına gelen zamlardan sonra tatlı üreticileri de ürünlerine yüzde 20 zam yapacaklarını duyurdu.

08 Temmuz 2022 Cuma 10:15
Bayram Öncesi Tatlıya Zam

Bayramın Tadı Kaçtı

Haziran ayı başında kilosu 20.95 TL’ye satılan şekere yapılan %23'lük zammın ardından şekerin kilosu 25.90 TL'ye çıkmıştı. Şeker fiyatlarındaki bu artışın tatlı fiyatlarına da  yüzde 15-20 oranında yansıyacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak  İstanbul Şekerci Pastacı Tatlıcı Esnaf Odası Başkanı Aykut Şener, “Bayram öncesi insanların ağzının tadını kaçırmak istemezdik. Ama mecburuz. İnsanların alım gücü düştü zaten, artık yurttaş tatlı alamıyor ki. Turistler olmasa bittik. Yerli anca tulumba, lokma alıyor. Baklavayı ise sadece turistler alabiliyor artık. Bu son zamlar iç satışları daha da düşürecek” dedi.

Her ay fiyatlarını takip ettikleri şeker markalarını artık raflarda göremediklerini belirten Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz:“Şeker fabrikalarını yok pahasına satmanın bedelini tüketiciler ödüyor. Daha memur ve emekli zammı konuşulurken raflarda bütün etiketler değişmeye başladı. Özellikle şekerde piyasa çok karıştı. Marketler kota koydular satışlara, bildiğimiz güvendiğimiz markalar çekildi piyasadan. Zamlar gelmeye başladığı anda yeni yeni markalar çıktı piyasaya o ürünlerin güvenliği de korkutuyor.”

Vatandaş Tatlı Almakta Zorlanıyor

Tatlıcı esnafları, eskiden bayram öncesinde tepside tatlı siparişleri aldıklarını bu bayram siparişlerin  çok azaldığını belirtiler. Tatlıcı esnafları, vatandaşların alım gücü düştüğü için işlerin durma noktasına geldiğini belirttiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86