banner85

Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal diyalog kanallarını geliştirerek, hem işçi hem de işveren taraflarının da en yüksek faydayı elde edeceği bir noktada uzlaşacağımıza inanıyorum“ dedi.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
01 Aralık 2023 Cuma 16:57
Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ak Parti İl Başkanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayında toplanacağını söyleyen Işıkhan, “ Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu aralık ayında toplayacağız. Şu anda teknik hazırlıkları gerçekleştiriyoruz. İnşallah Aralık ayında toplantımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“Tarafların en yüksek faydayı elde edeceği şekilde uzlaşacağımıza inanıyorum”

Asgari ücretle ilgili bir alt sınır belirlenmediğini belirten Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın defaten söylediği gibi işçilerimizi enflasyona ezdirmeme ilkesi söz konusu. Allah izin verirse sosyal diyalog kanallarını geliştirerek, hem işçi hem de işveren taraflarının da en yüksek faydayı elde edeceği bir noktada uzlaşacağımıza inanıyorum. Tıpkı temmuz ayında yaptığımız görüşmeler gibi. Onda da fark ettiyseniz sosyal diyalog sürecini çok iyi bir şekilde yönettik. Allah utandırmazsa aralık ayında bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aralık ayının sonunda da bitirmek zorundayız” açıklamasında bulundu.

"Teknik düzenlemeler kısa sürede tamamlanır tamamlanmaz emeklilerimizin hesabına yatacak"

Çalışan emeklilere verilecek olan tek seferlik 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin Meclis’te olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, “Teknik düzenlemeler kısa sürede tamamlanır tamamlanmaz emeklilerimizin hesabına yatacak. O da hayırlı olsun Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı arz ediyorum. Gerçekten çok önemli bir düzenleme oldu” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86