banner85

Akaryakıt Fiyatları Cep Yakıyor

Enflasyonun daha da yukarı tırmanmasındaki en önemli etkenlerin başında üst üste yapılan akaryakıt zamları geliyor. Hemen her gün gelen bu zamların nerede duracağı ise bilinmiyor ancak iğneden ipliğe her şeyin de fiyatı etkiliyor.

20 Haziran 2022 Pazartesi 16:51
Akaryakıt Fiyatları Cep Yakıyor

Akaryakıt fiyatlarının nerede duracağı bilinmiyor.

Enflasyonun daha da yukarı tırmanmasındaki en önemli etkenlerin başında üst üste yapılan akaryakıt zamları geliyor. Hemen her gün gelen bu zamların nerede duracağı ise bilinmiyor ancak iğneden ipliğe her şeyin de fiyatı etkiliyor.

Akaryakıtta fiyat arttıkça litre başına alınan vergi de yükseliyor. Ocak ayında motorinin litresinden 4 lira 14 kuruş vergi alınıyordu.Bugün ise alınan vergi tutarı yüzde 60 oranında yükseldi. Bir litre motorinden 6 lira 62 kuruş vergi alınıyor. Geçen yıl mayıs ayında motorinin litre fiyatı ise 6 lira 51 kuruştu. Böylece bir yıl öncesinin litre fiyatı olan rakam bugün sadece vergiye gidiyor.

Hükümet akaryakıttan vergi almayı bırakırsa motorinin fiyatı en az 6,62 lira ucuzlayacak.

Son Güncelleme: 21.06.2022 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86