29 Ekim’de Çifte Bayram

Milyonlarca emeklinin beklediği zam için ger sayım başladı. Üstelik zam müjdesine bir de Cumhuriyetin 100. Yılına özel ‘100. Yıl ikramiyesi ‘ ninde eklenmesi bekleniyor. Peki Malatyalılar zam için neler bekliyor, neler düşünüyor ?

editörr
editörr
17 Eylül 2023 Pazar 17:56
29 Ekim’de Çifte Bayram

Emeklilerin dört gözle beklediği maaş zammının çalışmaları başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimata göre meclisin açılması ile beraber yani 1 Ekim itibariyle emekliye ara zam yapılması bekleniyor.

Üstelik emekli bu kez daha umutlu ve beklenti içerisinde çünkü buna ek olarak Cumhuriyetin 100. Yılına ÖZEL ikramiye verilmesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde.3 formül ile gerçekleştirilecek olan ikramiye ve ara zam düzenlemesi geçinmekte güçlük çeken emeklileri ekonomik açıdan rahatlatması bekleniyor. Peki vatandaş emeklilik maaşına gelecek zam ile ilgili ne düşünüyor;

“7.500 tl alıyorum mutfak masraflarına yetmiyor. Elektiriğe 6000 tl veriyorum  su ya 1000 tl veriyorum ne yapacağız bilmiyorum çok mağduruz. Zam gelirse çok iyi olur.”

“7.500 tl ile nasıl geçinelim tabiki de artırılmasını istiyoruz.”

“7.500 tl ile geçinilebilir mi neye yetecek benzine mi, tüpe mi, mazota mı, vergilere mi ev kiralarına mı? Çocuğu okuyan biri ne yapacak ?”

Emekli maaşı çok az alıyoruz geçinemiyoruz. Hiçbir şeye yetişmiyor aldığımız para her şey çok pahalı.”

“10.000 TL’nin üzerinde olmalı emekli maaş öyle olmalı ki insanlar geçinebilsin.”

“Yetmiyor tabii ki de bir ailede bir çocuk olsa dahi nasıl geçinecek. Bir emekli maaşla su parası, elektrik parası, bir ekmek yiyemeyecekmiyiz.”

“Oğlumu dershaneye yazdım 60 bin TL’ ye . Memleketin hali bu sadece harçlık veriyoruz çocuklara. “

“Ek iş yapmasam geçinemiyorum. Mecbur ek iş yapıyorum oda yetmiyor ama ucu ucuna geçiyoruz.”

“Nasıl geçineyim dileniyoruz. 7.500 TL ile yetmez bir eve. Kirada olan kalabalık ailesi olan hiç geçinemez.”

şu an en düşük emekli maaşı 7 bin 500 tl olurken maaşlara zam geleceğini duyan vatandaş geçimini daha rahat sağlamaları açısından baya tüksek oranda zam yapılması gerektiğini düşünüyor.

“10.500 TL üzerinde olmasını istiyoruz.”

“15 bin TL olması lazım emekli maaşı’nın. Bundan aşağı olursa geçinemezler.”

“En az 12- 13 bekliyoruz onun dışında geçinemez kimse. Şuan bir markete gidiyoruz 1 poşet eşya 2 bin TL tutuyor.”

“10-11 bin TL olursa insanlar yağında kavrulur. Ama 7.500  TL çok az . çocuk okutuyoruz üniversite öğrencisi çocuklarımız var .doğalgaz ,elektrik masrafına ek birde kiralar 10 bin olmuş”

“15 bin olsa iyi, 7.500 çok az kiralar olmuş 10 bin bunun altından çıkamayız”

“11-12 bin olması lazım geçinmek için .”

Son Güncelleme: 18.09.2023 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86