banner85

Öğrenciler İçin Büyük Gün!

03 Haziran 2023 Cumartesi 18:43
Öğrenciler İçin Büyük Gün!

LGS kapsamındaki merkezî sınav 4 Haziran Pazar günü yani yarın gerçekleştirilecek.

6 şubat tarihinde yaşanan asrın felaketinden sonra Malatya’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgelerinde sınav sürecinin nasıl işleyeceği merak konusuydu.

deprem bölgesindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması açısından 8'inci sınıfın ikinci dönem konuları sınava dâhil edilmedi.

kentte Milli eğitim müdürlüklerince bu dönemde çadır ve konteyner kentteki öğrenciler içinde oldukça hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. Sınava girecek öğrenciler için kadrolu öğretmenler dışında gönüllü öğretmenler ile birlikte ek kurslar verildi.

Malatya deprem sonrasında geçici ya da kalıcı olarak büyük oranda göç verdi. Hal böyle olunca okullarda da öğrenci sayıları oldukça fazla değişiklik gösterdi.

Gerçekleşen il dışı ve okullar arası nakiller sebebiyle öğrenci sayıları her geçen gün değişiklik göstermekle birlikte net sayılar olmasa da malatya’da yaklaşık 9 bin 600 8. Sınıf öğrencisi yarın lgs sınavına girecek.  Ancak depremzedelerin son ana kadar il ilçe sınav komisyonlara başvuruları devam ettiği için bu sayı değişiklik gösterebilecek

öte yandan Malatya’da toplam 38 okulda sınav heyecanı yaşanacak. Çadır ve konteyner kentte yaşamını sürdüren çocukların mağdur olmaması için bakanlık tarafından 3 okul yedek kurum olarak kapılarını açacak. bununla birlikte öğrencilerin dönüş sağlaması durumunda olumsuzluk olmaması içinde her okula yedek sınav evraki gönderilecek.

90 sorudan oluşmakta olan çoktan seçmeli LGS sınavı iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak.

Merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi, posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Anahtar Kelimeler:
SınavLGS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86