banner85

Malatya TSO'da Meslek Liselerinin Tanıtımı Yapıldı

LGS tercih sürecinde meslek liselerinin daha fazla tanınması ve farkındalık oluşturulması adına Malatya TSO’da “Mesleki Eğitime Değer Kat, Fark Yarat” temalı toplantı düzenlendi.

01 Temmuz 2022 Cuma 16:30
Malatya TSO'da  Meslek Liselerinin Tanıtımı Yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Mesleki Eğitime Değer Kat, Fark Yarat” temalı toplantı düzenlendi.  3 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak olan LGS tercihleri öncesi düzenlenen toplantıya ortaokul rehber öğretmenleri ve okul idarecileri katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Abbas Karaduman, nitelikli personellerin yetişeceği en önemli merkezlerin meslek liseleri olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizin ekonomik büyümesi üretimden geçiyor. Üretimin temelini de nitelikli personeller oluşturuyor. Nitelikli personellerin yetişeceği en önemli merkezlerin meslek liseleri olduğuna inanıyoruz.” dedi. 


Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir şu şekilde konuştu:  Toplantımızın asıl amacı, bu analizler ve ihtiyaçları dikkate alarak Mesleki Eğitimi yeniden yapılandırmak. İlimizdeki Mesleki Eğitim verilerini paylaşmak istiyorum. Meslek Lisesi sayısı 42, alan sayısı 43, dal sayısı 84. Öğrencilerimizin bu alanlara yönlendirilmesi, mezun olduklarında iş imkânlarının olması, Mesleki değerlerin güçlenmesi anlamına gelir.”
Açılış konuşmalarının ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan “81 il 81 okul” projesi kapsamında Malatya TSO tarafından yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı.
Toplantı Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Suat Kılıç ve Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Avcı tarafından sorulara cevap verilmesi ile devam etti.


 

Son Güncelleme: 07.07.2022 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86