banner85

Kabineden KYK Borcu Olan Öğrencileri Sevindiren Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili alınan kararları açıkladı. Erdoğan, KYK öğrenim kredilerinin geri ödemelerinin enflasyon ve faiz farkı olmaksızın, anapara miktarında olacağını duyurdu.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 20:21
Kabineden KYK Borcu Olan Öğrencileri Sevindiren Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada, "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık, yani anapara. Bu uygulamadan, halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak" dedi.

KYK borçlarına düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, KYK borcu ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Bu yıl yaklaşık 750 bin gencin yurt imkanından, 520 binden fazla gencin burstan, 881 binden fazla gencin de öğrenim kredisinden faydalanarak eğitim öğretime devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Geçtiğimiz 20 yılda kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Halen öğrencilerimiz lisansta 850 lira, dikkat edin biz göreve geldiğimizde bu 45 liracıktı, şimdi ise 850 lira, yüksek lisansta 1700 lira, doktorada 2 bin 550 lira kredi veya burs alıyor. Yılbaşında bu rakamları tekrar revize edeceğiz, yükselteceğiz." dedi.

"Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır"

Öğrencilerin aldıkları kredilerin geri ödemelerinin mezuniyetten 2 yıl sonra başladığına işaret eden Erdoğan, "Şayet bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa elektronik devlet sistemi üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredi ödemelerinin yıllık güncellemesi belirli bir faiz oranı üzerinden değil, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi farkına göre yapılıyordu. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Ama Bay Kemal, yalan bol, utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Yok, hiçbir şey yok. Eğer sıkıyorsa gel kendin bunu ispatla. Kimden faiz almışız, bunu ortaya koy. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86