banner85

Filistin Yeni Yıla Bombardıman Altında Girdi

Gazze, insanlık dramına sahne olan acı bir tablo ile yeni yılı karşıladı. 2024 yılında Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarda 800 bin Gazzeli açlıkla mücadele ederken, 355 bin Filistinli bulaşıcı hastalıklara yakalandı. Sadece son 24 saat içinde 100'den fazla Gazzeli hayatını kaybetti.

Rabia Işık
Rabia Işık
01 Ocak 2024 Pazartesi 13:37
Filistin Yeni Yıla Bombardıman Altında Girdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, yeni yılı vicdanları sızlatan bir tablo ile karşıladı.

İsrail ordusu, 2023 yılının son gününde de saldırılarına devam etti. Gazze Şeridi'nde 85 gündür devam eden bombardımanda mülteci kampları ve camiler de dahil olmak üzere birçok bölge saldırıya uğradı.

Gazze'nin orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah, Nusayrat ve Megazi mülteci kampları ile Ez-Zevayide bölgesi, İsrail'in gece boyunca düzenlediği saldırıların hedefi oldu.

Gazze kentinin orta kesimindeki Ez-Zeytun Mahallesi ve El-Aksa Üniversitesi çevresi de saldırılardan nasibini aldı.

Son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 100'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırılarında şu ana kadar en az 9 bini çocuk, 6 bin 450'si kadın olmak üzere, 21 bin 822 Filistinli öldürüldüğünü 56 bin 451'i de yaralandığını duyurdu.

Gıda yetersizliği ve altyapıya verilen hasar nedeniyle bulaşıcı hastalıklar hızla yayılırken, 800 bin kişi açlıkla mücadele ediyor. Gazze genelinde 355 bin kişi ise bulaşıcı hastalıklara yakalandı.

Açlık ve salgın hastalıklar Gazze genelinde yayılmaya devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86