banner85

Bazı Mesleklerin Sonu Geliyor!..

ABD merkezli, OpenAI isimli yazılım şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka sistemi ChatGPT tartışma yaratmaya devam ediyor.

05 Şubat 2023 Pazar 15:11
Bazı Mesleklerin Sonu Geliyor!..

Öyle ki Chat GPT için “tarihin en hızlı büyüyen uygulaması”  deniyor. 

ChatGPT ugyulaması sadece 2 ayda 100 milyon takipçiye ulaşarak şimdiye kadar uygulamalardan en hızlı büyüyen oldu.

CHATGPT NEDİR?

Kasım ayında lanse edilen ve bir sohbet robotu olarak tasarlanan ChatGPT, sıradan bir insan gibi yanıt verdiği, mektup yazdığı ve hatta sınav sorularını çözdüğü için bir anda popüler hale geldi. Platform 5 günde bir milyon kullanıcıyı geçti.

Lansmandan kısa bir süre sonra Microsoft OpenAI’a milyarlarca dolarlık yatırım sözü verdi. Microsoft, 2019’da da şirkete 1 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Şirket çarşamba günü ChatGPT Plus isimli paralı abonelik sistemini de tanıtmıştı. Bu abonelik sistemine para ödeyenlerin platforma istedikleri zaman girme ve daha hızlı yanıt alma hakkı elde ettiği de belirtildi.

CHATGPT BU MESLEKLERİ TEHDİT EDİYOR

Uzmanlar ChatGPT’nin birçok meslek grubunu da tehdit ettiğini belirtti. Meslek grupları ise şu şekilde sıralanıyor:

Yazılım mühendisliği, gazetecilik, grafik tasarımcılık...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86