banner85

Batı, Gazze’deki Kadınlara Karşı Üç Maymunu Oynuyor

Tüm kadınların, 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun. Bu anlamlı günde kadın hak ve özgürlükleri konuşulurken, ikiyüzlü batı dünyası, Gazze’de özgürlükleri ellerinden alınmış, evlatlarını, ailelerini ve canlarını kaybeden kadınları görmezden gelerek üç maymunu oynuyor. Ya da, Gazzeli kadınlara karşı işlenen bu suça ortak oluyor. Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında her gün 63 kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
08 Mart 2024 Cuma 19:53
Batı, Gazze’deki Kadınlara Karşı Üç Maymunu Oynuyor

Çocuklarda olduğu gibi kadın haklarında da çifte standart uygulayan Batı medeniyeti, Gazze’deki kadınların özgürlük, can emniyeti gibi birçok hakkını görmezden geliyor.

Filistinli anneler elleriyle evlatlarını toprağa verirken, öte yandan birçok kadın da katlediliyor. Sağ kalan kadınlarsa beslenme, tedavi ve özgürlük gibi birçok haktan mahrum bırakılıyor.

Kadın haklarını dillerine dolayan birçok kadın sivil toplum örgütü de bugün Gazze’de hakları ellerinden alınan kadınları ise yok sayıyor.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Dünya Kadınlar Günü’nde Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen kadınlarla ilgili verileri açıkladı.

UNRWA tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de günde ortalama 63 kadının düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybettiği, kadınlardan 37’sinin ise anne olduğu ifade edildi.
Saldırıların başladığı 7 Ekimden bu yana hayatını kaybeden kadın sayısının 9 bine ulaştığı belirtilen açıklamada, birçok kadının ise enkaz altında olduğu kaydedildi.


UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini yaptığı açıklamada, “Gazze'deki kadınların Dünya Kadınlar Günü'nde bu acımasız savaşın sonuçlarına katlanmaya devam etmesinden derin üzüntü duyuyorum” dedi. Kadınların tıbbi yardım almadan doğum yaptıklarını, hijyen ürünlerine erişemediğini ve mahremiyetlerinin sağlanamadığını belirten Lazzarini, “Ekiplerimiz aşırı kalabalık barınaklarda yaşayan kadınları desteklemek, cinsel şiddet mağdurlarına psikososyal destek sağlamak, kadınlar ve kız çocukları için güvenli alanlar oluşturmak için yorulmadan çalışıyor. Ancak kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumak için çok daha fazlasını yapmalıyız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86