banner85

Yola Atlayan Yayalara Cezai İşlem!

Her gün pek çok kazaya sebep olan ve onlarca insanın hayatını kaybettiği kazaların nedeni olan yaya geçiş ihlalleri sebebiyle Emniyet ekipleri denetimlerine hız kazandırdı. Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre il genelinde 14 farklı noktada yapılan denetimler neticesinde 33 kişiye cezai işlem uygulandı.

12 Ocak 2023 Perşembe 16:58
Yola Atlayan Yayalara Cezai İşlem!

Ülkemizde yeni yönetmeliklerle birlikte trafikte yayalara üstünlükler sağlanmış  ve daha güvenli alanlar oluşturulmuştur. Yaya geçitleri, üst geçitler ve alt geçitler gibi geçiş sağlanabileceği alanlar olmasına rağmen ne yazık ki bu kuralların ihlali nedeniyle sıkça kaza yaşanmakta hatta can kayıpları meydana gelmektedir. Yaşanan kazaların ve kayıpların meydana gelmemesi adına Karayolları Trafik Kanunu’nun yayalara da yaptırımı bulunuyor.

Malatya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü yaya geçitlerinin kullanılması konusunda ihlalin önüne geçebilmek adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Valilik’ten yapılan açıklamaya göre bir günde 33 kişiye cezai işlem uygulandı.

Malatya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

Şehir merkezinden geçen çevre yolunda bulunan “yaya ve üst geçitleri” kullanmayıp yaya trafiğine yasak olmasına rağmen orta refüjde bulunan fiziki engellerin üzerinden atlamak suretiyle yolun karşısına geçmek isteyen yayalara yönelik 14 farklı noktada yapılan denetimlerde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 68/1-b maddesine istinaden 33 kişiye cezai işlem uygulanmıştır. Trafik akış düzeni ile can ve mal güvenliği açısından sürücü ve yayaların uyması gereken tüm kurallara yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86