banner85

Sürü Kayboldu, Jandarma Havadan Aradı

03 Mayıs 2023 Çarşamba 17:42
Sürü Kayboldu, Jandarma Havadan Aradı

Koyun bu adı üstünde koyun.. Sürünün en başında boynunda çıngırağı bulunan sürü liderinin arkasında yüzlerce koyun takılır.. Sürü başı veya sürü lideri uçurumdan düşerse arkadan gelen sürü de uçurumdan düşer.. bir koyun binlerce koyunun hayatına mal olur..

Sürü psikolojisi böyle bir şeydir.. yine sürü liderinin yanlış yönlendirmesi ile yönünü kaybeden koyun sürüsü her zaman otladığı yaylalarda kayboldu..

Malatya İl J.K.lığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Yeşilyurt İlçe J.K.lığı tarafından Kayıp Hayvanların Bulunmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda;

Malatya ili Yeşilyurt İlçesi Üçgöze  diğer adıyla rafa köyünde celal alkışa ait şahsın 140 küçükbaş hayvanın kaybolduğunu bildirmesi üzerine; Üçgöze mahallesi ve çevresinde 4 saat arama/tarama ve DRONE ile yapılan gözetleme faaliyetleri sonucunda kayıp hayvanlar köye yaklaşık 5 km. uzaklıkta dağlık alanda toplu halde bulundu.. Kayıp hayvanların sahibi celal alkışa teslim edildi..

Koyun sürüsünü kaybeden çobanın yardımına jandarma koştu..Drone hava kamerası ile yapılan çalışma sonunda mutluluk geldi.

Son Güncelleme: 03.05.2023 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86