banner85

Malatya'da Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Pes Dedirtti

Her geçen gün dolandırıcılık konusunda yeni yöntemler ortaya çıkarken dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti.

07 Ağustos 2022 Pazar 13:37
Malatya'da Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Pes Dedirtti

Malatya'da dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler kullanarak vatandaşın parasına göz dikmeye devam ediyorlar. Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada dolandırıcıların yeni yöntemi bu kadarı da olmaz dedirtetecek cinsten.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan kapsamlı çalışmalarda;


İlimizde faaliyet gösteren 8 farklı işyerinden son bir yıl içerisinde toplamda 52.065 TL değerinde gıda, bakliyat, boya, tuhafiye vb. malzeme alarak ödemeyi mobil bankacılık üzerinden müştekilerden aldıkları IBAN numaralarına gönderdiklerini beyanla dekont paylaştıktan sonra malzemeleri alıp işyerlerinden ayrılan akabinde EFT talimatını iptal etmek suretiyle 8 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştiren M. A. ve A. D. isimli şahıslar, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışma neticesi yakalananmış, çok sayıda suç kaydı olduğu tespit edilen her iki şüpheliden A. D. isimli şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış diğer şüpheli M. A. ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.


Ayrıca Sivas ilinde meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık olayında müşteki A.Y.ye ait 600.000 TL değerindeki aracın Sazan Sarmalı yöntemiyle dolandırılması olayının firari şüphelisi B. C. A. isimli şahıs ilimizde tespit edilerek yakalanmış. Şüpheli işlemler için Sivas ilinden gelen Emniyet görevlilerine teslim edilmiştir."

Son Güncelleme: 16.08.2022 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86