banner85

Eğitim Uzmanı Gezer'den LGS Üzerine Açıklamalar

LGS tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün açıklandı. 951 bin 703 öğrenci tercihlerine yerleşti. Akabinde ilk nakil süreci de başlamış oldu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Gezer, beklenti düzeyinde bir yerleştirme gerçekleşti diyerek , tüm anne babalara ve öğrencilere hayırlı olsun dedi.

26 Temmuz 2022 Salı 13:55
Eğitim Uzmanı Gezer'den LGS Üzerine Açıklamalar

LGS tercih sonuçları, MEB tarafından 25 Temmuz 2022 tarihinde öğrenciler ve velilerin erişimine açıldı.  Yüz binlerce öğrencinin ter döktüğü sınavın ardından adaylar, LGS tercih sonuçları aracılığıyla hangi liseye yerleştiğini öğrenebilecek. İlk yerleştirme sürecinde, tercihlerinde herhangi bir liseyi göremeyen öğrenciler, ilk nakil ve ek tercih döneminde bir kez daha şansını deneyebilecek.

Parantez Kurs Merkezi Açıkladı:
Yerleştirme sonuçlarının açıklanması üzerine Parantez Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gezer bazı açıklamalarda bulundu; “LGS yerleştirme sonuçları bugün açıklandı tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Malatya’da beklediğimiz düzeyde bir yerleştirme süreci yaşandı. Geçen yıla kıyasla puanlarda artış söz konusu oldu fakat ailelerin ve adayların çoğu istedikleri yere yerleştiler, yerleşmek istediği yere yerleşemeyen öğrenci bilgisi gelmedi. 117 adayımız Malatya merkez ve ilçelerindeki fen liselerine yerleşirken 10 adayımız ise çevre illerdeki fen liselerine yerleşti. 
Özel öğretim kurumları içerisindeki fen lisesine en fazla öğrenci gönderen kurum olduklarını belirten Gezer, adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diler bizi tercih ettikleri için teşekkürler ederim” açıklamalarında bulundu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86