banner85

Buğday Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti

Rekor üstüne rekor kıran enflasyonun yol açtığı sıkıntıların en vahim yansıması tarlada görülüyor. Geçtiğimiz yıla oranla 1,5 kat artan buğday fiyatlarını, Malatya buğday pazarı esnaflarına zor günler yaşatıyor.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 19:13
Buğday Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti

Enflasyon ve Türk lirasının sürekli değer kaybından dolayı yaşanan ekonomik sorunlar, buğday fiyatlarına da yansıdı. Geçtiğimiz yıla oranla buğdayda 1,5 kat artış yaşandı. Esnaflar artan maliyetlerin getirdiği yüksek rakamlar nedeniyle satışlardan hem kendilerinin, hemde müşterilerin memnun olmadıkları dile getirdi.
Esnaflar sadece tüketici değil üreticinin de mağdur olduğunu dile getiriyor. Artan fiyatlar hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bırakıyor.
Esnaflar çiftçilere sağlanan yetersiz desteklerin, mazot ve gübre fiyatlarının yüksek olmasının buğday fiyatlarına yansıdığını ve bu duruma da bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini dile getiriyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86