banner85

Letonyalı Laura, Leyla İsmini Alarak Müslüman Oldu

Malatyalı Yasin Dağdeviren ile evlenen Letonyalı Laura Kokore için Malatya İl Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi.

28 Eylül 2022 Çarşamba 15:22
Letonyalı Laura, Leyla İsmini Alarak Müslüman Oldu

Letonyalı Laura Kokore ile Malatyalı Yasin Dağdeviren Almanya'da çalıştıkları havalimanında tanışıp evlendi. Eşinin kendisine hediye ettiği Kur'an-ı Kerimi okuyarak ve eşinin ibadetinden etkilenen Kokore, Müslümanlığı seçip Leyla ismini aldı.

Letonyalı Laura Kokore (36) ile aslen Malatyalı ancak Almanya'da doğup büyüyen Yasin Dağdeviren (34) çalıştıkları havalimanında birbirleriyle tanışarak evlenme kararı aldı. Evlendikten sonra eşinin Dağdeviren soyadını alan Laura, İslam'ı araştırmaya başladı. Eşinin kendisine hediye ettiği Almanca mealli Kur'an-ı Kerim'i okuyan ve eşinin Ramazan ayında tuttuğu oruç ile kıldığı namaz ibadetinden etkilenen Laura, Müslüman olmaya karar verdi.

İhtida töreninde konuşan İl Müftümüz Veysel Işıldar, “Bugün bir kardeşimizin Müslüman olmasına şahitlik ediyoruz. Biz buna ihtida merasimi diyoruz. Yani Allah'ın tek olduğunu kabul eden bir insan, mühtedi, yani Müslüman olmuş oluyor. Bizim milyarlarca Müslüman kardeşimizin içinde buna şahitlik ederek bir kardeşimizin daha ilave olması sevindirici bir durum. Cenabı Allah, 'Müslümanlar birbirlerinin kardeşidir' diye buyuruyor. Dolayısıyla burada buna sebep olan genç kardeşimiz Yasin, Müslümanlığı kabul eden mühtediye olan hanım kardeşimizin bu merasimlerinin cenabı haktan hayırlı olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Laura'nın İslamiyet seçmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Işıldar, “Müslüman olan bir kimse aynı zamanda milyarlarca Müslümanın duasını da üzerinde hissetmektedir. Bu Rabbimizin inananlara verdiği bir rahmettir. Dua bir güçtür, insana güç verir, maddi ve manevi güç verir. Bu vesile ile de bir hanım kardeşimizin Müslüman olmasından son derece mutluyuz. Cenabı hak mühtedi ve mühtediye olan insanların sayısını artırsın” şeklinde konuştu.

Eşiyle havalimanında tanıştığını, oruç tutmasının ve namaz kılmasının eşini etkilediğini ifade eden Yasin Dağdeviren, “Almanya'da doğup büyüdüm. Havaalanında memur olarak çalışıyorum. Eşimle havaalanında tanıştık, kendisi de orada çalışıyor. Doğma büyüme Letonyalı. Sonra evlenmeye karar verdik. 'Çocukların ismi nasıl olacak?' Ne isim koyacağımızı konuştuk. Müslümanlık süreci bu şekilde başladı. Senede 1 ay Ramazan ayında oruç tutmam, namaz kılmam eşimi etkiledi ve İslam'ı tanımaya başladı” diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim okuduğunda huzur bulduğunu ve Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu belirten, Leyla ismini alarak Müslüman olan Kokore, “Çok heyecanlı ve duygulu olduğumu söylemek istiyorum. Kur'an-ı Kerim'i ilk okuduğumda problemli günlerimde içime bir ferahlama verdiğini fark ettim. Kur'an'da huzur buldum” diye konuştu.

Tören, İl Müftüsü Işıldar tarafından Laura Kokore'ye ihtida belgesi verilmesi, Kuran-ı Kerim ve Aile İlmihali kitaplarının takdim edilmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86