banner85

Başkan Gürkan Malatya İçin Büyük Müjdeyi Açıkladı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beklenen müjdeyi açıkladı.

27 Eylül 2022 Salı 22:39
Başkan Gürkan  Malatya İçin Büyük Müjdeyi Açıkladı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Expo 2028'in Malatya'da yapılacağının müjdesini verdi

27 Eylül 2022 (Bugün)  Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yapılan 74. EXPO Genel kurulunda EXPO 2028'in Malatya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

EXPO Nedir?

EXPO; Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyattır. Dünya sergisi ya da Dünya fuarı anlamına gelen EXPO, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Ev sahibi ülke tarafından diğer ülkelerin, şirketlerin, ulusal ve uluslararası kuruluşların, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin halkın davet edildiği dev bir organizasyondur. Günümüzde, EXPO FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyondur. 150 yıldan fazla süregelen EXPO’lar yetki sahibi kişileri, uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını ve politikacıları kapsayan geniş bir kitlenin beraberce çalışmasına olanak veren ve süreleri 6 aylık bir etkinliktir.

EXPO, bölgenin kendi alanını halka tanıtarak bilinçlendirmeyi, değişimi paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve deneyimleri aktarmayı hedefleyen bir platformdur. Uluslararası toplumlar İçin; EXPO ilerleme ve iş birliğini sağlamaya yönelik deneyim ve farklı fikirlerin bir arada bulunarak paylaşıldığı ortak bir havuzdur. Halk için; EXPO alanları eğitim ve eğlence yerleridir. Konferans, sempozyum, sergi ve gösteri gibi birçok temaya uygun faaliyetlerin düzenlenerek insanların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hususlarında yenilikçi pozitif bir anlayışın sahip olduğu cazibe merkezidir.

EXPO’ların en önemli özelliklerinden bir tanesi çığır açan teknolojilerin alanda kullanılarak temaya uygun bir şekilde sunduğu kültürel etkinliklerin, interaktif sergilerin ve bilim alanlarındaki gelişim ve değişimlerin çığır açan teknolojiler ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatmasıdır.

EXPO, uluslararası düzeyde iletişim kurma imkânı sağlayarak bölgeye ekonomik fırsatlar yaratmaktadır. Ev sahibi ülke diğer ülkeleri, uluslararası organizasyonları, sivil toplum kuruluşlarını ve şirketleri davet ederek, kendi pavyonları veya sergileri ile etkinliğin bir parçası olmalarını sağlamaktadır. Bu katılımcıların kendi başarılarını, fikirlerini, kültürlerini ve ürünlerini uluslararası kitleye sunma imkânı bulmaktadır. Bu sayede katılımcı ülkeler sadece uluslararası imajlarının değil uluslararası ortak faaliyetlerinin de gelişmesine katkı sağlamış olmaktadır.

Son Güncelleme: 28.09.2022 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86