banner85

Zamlar Trafikte Sigortalı Araç Bırakmayacak! Araçların Yüzde 20'si Sigortasız

Trafikteki Araç Sayısı Artıyor Ama Kaskolu Araç Sayısı Azalıyor... Her Dört Sürücüden Sadece Biri Kasko Yaptırırken, Zorunlu Olmasına Rağmen Trafik Sigortası Olmayan Araç Sayısı Da Yüzde 20'leri Buldu...

08 Eylül 2022 Perşembe 18:59
Zamlar Trafikte Sigortalı Araç Bırakmayacak! Araçların Yüzde 20'si Sigortasız

Sigorta fiyatları 1 eylül itibariyle yüzde 20 zamlandı. Herkesin gerekçesi farklı ama gerçekleri ortak. Çünkü trafikteki araçların yüzde 20'sinde sigorta, yüzde 75'inde  ise kasko yok.  Trafiğe kayıtlı araç sayısı 25 milyon 920 661  ama  zorunlu olmasına rağmen sigorta yaptırmayanların oranı yüzde 20'deyken  kaskosuzluk oranı daha yüksek.

Trafik sigortasına her ay zam yapılmasının sigortasızlık oranını artıracağını belirten Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her ay yüzde 2,25 trafik sigortasına zam araçları garajda bırakır” dedi.


ARAÇLARIN YÜZDE 20’Sİ SİGORTASIZ!

Zorunlu olmasına rağmen trafik sigortasını yaptırmayan 5 milyon araç olduğunu belirten Palandöken şöyle dedi:

Trafikteki 25 milyon aracın 5 milyonunun zorunlu trafik sigortası yok. Hem trafiğin akıbetinin hem yolcu ve araçların güvenliğinin sağlanması için sigortalılığın artması gerekiyor. Fakat zaten akaryakıt fiyatlarının yüksek seyrettiği bu dönemde vatandaş aracını garajdan çıkartmaya korkarken, şimdi ise alınan bir kararla sigorta şirketlerine zorunlu trafik sigortasında her ay yüzde 2,25 zam yapma yetkisi verildi. Araç sahiplerini ve esnafı gerçekten zorlayacak seviyelere çıkan bu artış yapılmamalı. Mayıs ayı itibarıyla en düşük trafik sigortası ücreti bin 263 lira olacak. Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken, araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir
    
FİYATLAR GÜNBEGÜN DEĞİŞİYOR


Sigorta fiyatları 1 eylül itibariyle yüzde 20 zamlandı. Sonraki her ay içinde yüzde 4, 75'lik zam oranı belirlendi ve hasarsızlık indirimi düştü . Kasko primlerindeki artış oranı da 1 yılda yüzde 161'i bulunca kasko yaptırmaktan vazgeçer oldu pek çok sürücü. 


Kasko yaptırmak zorunlu değil. Fiyatı özel sigorta şirketleri belirliyor. Rakamlar da haftalık hatta günlük olarak değişebiliyor. Otomobil fiyatları artıkça kasko ücretleri de artıyor. Devletin kasko ücretlerine ardarda gelen bu artışa da düzenleme getirmesi bekleniyor .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86