banner85

Trafik Sigortalarına Katmerli Zam

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortası primlerine zam yapıldı.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:56
Trafik Sigortalarına Katmerli Zam

Otomobil sahiplerinin  benzin ve motorin zamları sonrası masrafları artmaya devam ediyor. Otomobil fiyatlarında yaşanan büyük artışın ardından şimdi de trafik sigortası zammı gündeme geldi. Buna göre trafik sigortası için hem toplam zam yapılacak hem de aylık artış miktarı zamlanacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun trafik sigortalarıyla  ilgili yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanana karara göre, halen aylık yüzde 2.25 oranında artırılmakta olan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4.75 oranında artacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre taksi, minibüs, otobüs gibi araçlara yüzde 10, diğer gruplara ise yüzde 20 zam yapıldı. Ayrıca, aylık artış oranı da yüzde 1,5'ten yüzde 4.75’e çıkarıldı. Uygulama 1 Eylül 2022 tarihinden itibaren  geçerli olacak.

Trafik sigortalarına en son 1 Haziran 2022 tarihinde mayıs ayına göre azami yüzde 25 zam yapılmıştı.

Son Güncelleme: 16.08.2022 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86