banner85

Malatyalı Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan Şehit Düştü

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan Malatyalı Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit oldu!

12 Eylül 2022 Pazartesi 01:54
Malatyalı Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan Şehit Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta düzenlenen Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca girilen çatışmada yaralanan aslen Malatya Kuluncaklı olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, Arama Tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit olmuştur, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan Evli ve 3 Aylık Bir Kız Çocuğu Babasıydı

Şehidin acı haberi Osmaniye'de Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet eden eşi Gül Kalkan’a askeri yetkililer tarafından verildi. Evli olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asılırken eşi ve yakınları gözyaşı döktü.
Öte yandan, şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın annesinin vefat ettiği ve Yaren adında 3 aylık bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman silah arkadaşlarımızdan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Taziye Mesajları

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yayınladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verildi: "Kahraman silah arkadaşımız, 11 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Vali - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şehit için taziye mesajı yayımladı.

Aktaş mesajında; "11 Eylül 2022 tarihinde Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim." dedi.

Son Güncelleme: 12.09.2022 02:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86