banner85

Havayolu Bilet Satış Personeli Olmak İsteyenlere İş Fırsatı

Turizm sektörünün en köklü meslek kuruluşu olan TÜRSAB’dan Amadeus, Sabre ve Travelport firmalarının iş birliği ile havayolu biletleme alanında çalışmak isteyen ve eğitimini başarı ile tamamlayanlara iş fırsatı!  

27 Ağustos 2022 Cumartesi 14:31
Havayolu Bilet Satış Personeli Olmak İsteyenlere İş Fırsatı

TÜRSAB AKADEMİ ÇATISI ALTINDA  HAVAYOLU BİLET SATIŞ PERSONELİ YETİŞTİRME VE İSTİHDAM PROGRAMI BAŞLIYOR 

“Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı” eğitimine katılım sağlayan çok sayıda personele biletleme alanında istihdam sağlayacak! 

Havayolu biletleme personeli alanında yaşanan acil personel ihtiyacı nedeniyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akademi çatısı altında Amadeus, Sabre ve Travelport firmalarının iş birliği ile yeni personel yetiştirmeye yönelik “Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı” Basın Lansmanı 25 Ağustos Perşembe günü (bugün) gerçekleşti.  

TÜRSAB Genel Merkezi’nde gerçekleşen lansmana, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB Havayolu Biletleme ve IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar, ulusal basın ve turizm basını katılım gösterdi. Gerçekleşen basın lansmanında Amadeus, Sabre ve Travelport firmaları ile iş birliği protokolü imzalandı.  
 

TURİZM KONUSUNDA EĞİTİMLİ ELEMANLARIN İSTİHDAM İÇİNDEKİ PAYININ ARTMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ 

Basın lansmanında açılış konuşması gerçekleştiren TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Hepinizin yakından bildiği üzere, uzmanlaşmanın öneminin her geçen gün arttığı sektörümüzde kalifiye personel ihtiyacı da günden güne artış gösteriyor. Seyahat acentacılığında, mesleki eğitim almış personel ile müşteri memnuniyetinin sağlanması son derece önemli. Turizm konusunda eğitimli elemanların istihdam içindeki payının artması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede aktif hale getirdiğimiz TÜRSAB Akademi çatısı altında sektörümüzün eğitimli personel ihtiyacını karşılanması noktasında gerekli adımları attık, atmaya da devam edeceğiz” diyerek sektördeki eğitimli personel ihtiyacını dile getirdi. 
 

TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ HAVAYOLU BİLETME PERSONELİ ALANINDA YAŞANAN ACİL PERSONEL İHTİYACINDAN YOLA ÇIKARAK TÜRSAB AKADEMİ ÇATISI ALTINDA HAVAYOLU BİLET SATIŞ PERSONELİ YETİŞTİRME VE İSTİHDAM PROGRAMI’NI BAŞLATMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ 

Firuz Bağlıkaya, “Turizm sektöründeki “Havayolu Biletme Personeli” alanında yaşanan acil personel ihtiyacından yola çıkarak TÜRSAB Akademi çatısı altında, global sistem firmalarından Amadeus, Sabre ve Travelport iş birliği ile “Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı”nı başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. İkişer aylık periyodlar ile düzenlenecek bu eğitim programında, sektördeki biletleme personeli açığı bitene kadar devam edeceğiz” ifadeleri ile biletleme alanındaki acil ihtiyaçtan dolayı TÜRSAB Akademi çatısı altında başlattıkları projeden duydukları mutluluğu ifade etti.  
 

EĞİTİMLER SADECE İSTANBUL İLE SINIRLI DEĞİL, İLERLEYEN ZAMANLARDA ANKARA, İZMİR VE ANTALYA’DA BAŞLAYACAK 

Bağlıkaya;” İstanbul’da başlattığımız biletleme eğitimlerini ilerleyen dönemlerde Ankara, İzmir ve Antalya’da da devam edeceğiz. Havayolu Bilet Satış Personeli Yetiştirme ve İstihdam Programı’mızı bu alandaki açığı kısa sürede kapatacağına inanıyoruz” diyerek eğitim sürecinin sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacağını vurguladı. 
 

PANDEMİ DÖNEMİNDE PEK ÇOK SEKTÖRDE OLDUĞU GİBİ BİLET SATIŞ SEKTÖRÜNÜ DE ETKİLEDİ 

TÜRSAB Havayolu Bilet Satış ve IATA İhtisas Başkanı Numan Olcar ise imza töreninde yaptığı açılış konuşmasında, “Pandemi dönemi pek çok sektörde olduğu gibi sektörümüzü ve havayolunu da etkiledi. Acentalardaki personel yetersizliği havayolundan paydaşları olan tüm departmanlarda hissedildi. Piyasada gördüğümüz bu sıkıntı çerçevesinde bir plan gerçekleştirildi” cümlelerini kullanarak projenin amacını anlattı.  


BU PROJENİN TEMELİ SEKTÖRE TAZE KAN SAĞLANMASI 

Olcar; “Sektörde liyakat çok önemli, işi bilen insanların yapması çok önemli. Yeni bir personel yetiştirilmesi ve taze kan sağlanması bu projenin temelini oluşturdu. Mevcut olan personele de destek olunacaktır. Ama sektöre yeni girecek olan, meslek olarak sektörü seçen gençleri, taze kanı hedeflemektedir. İlk kez bir masa etrafında bir araya geldik, TÜRSAB olarak bundan memnuniyet duymaktayız. Rakip olan firmalar bu proje ile bir araya geldi.” diyerek eğitimli personelin havayolu bilet satış alanındaki öneminin altını çizdi. 


EĞİTİMLİ PERSONEL VE YETENEKLERİNİN KEŞFEDİLMESİ VE NİTELİKLİ PERSONEL AÇIĞININ KAPATILMASI İÇİN PROJEDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ 

Amadeus Pazarlama ve İletişim Müdürü Çiğdem Cengiz ise “Amadeus adına teşekkürlerimi sunuyorum. Projenin başından beri tüm paydaşlarla birlikte çalıştık. Eğitimli personel ve yeteneklerinin keşfedilmesi ve nitelikli personel açığının kapatılması için projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımızı ve teknolojimizi bir araya getirerek öğrenmeye ihtiyaç duyanlar için seyahat ve turizm alanında ihtiyaca yönelik Amadeus eğitimlerine erişimleriyle sektörün canlanmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sektör için olumlu etkiler getireceğine inanıyoruz. Sektör adına hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. 


SEKTÖRE KALICI PERSONEL YETİŞTİRMEK HEM TURİZM ADINA HEM DE BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Sabre Satış Müdürü Ferah Banu Altunsoy yaptığı konuşmada; “Projenin içerisinde olmaktan son derece mutluyuz. Eğitim konusu çok önemli, sektörün içerisindeyiz. Ancak her zaman birlikten kuvvet doğar. 2014 yılından bu yana Türkiye’deki acentalarla çalışıyoruz, sektöre kalıcı personel yetiştirmek hem turizm adına hem de bizler için çok önemli. Kazan kazan stratejisi olacaktır diye düşünüyorum. Türkiye’de İstanbul ile başlayan bu projenin tüm Türkiye’ye yayılmasını ve örnek olmasını diliyorum” cümlelerini kullandı. 


SEKTÖRDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK 

Travel Port Bölgesel Ekip Lideri Sunny Gupta ise yaptığı konuşmada “Emeklerinden dolayı tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Toplu olarak bunu yapabildiğimiz için TÜRSAB’a çok teşekkür ediyorum. Tek bir çatı altında bunu gerçekleştirmek çok kıymetli. Eğitim sonrasında bizlerin içindeki havayolu ve turizm sektörüne bağlılık umarım sizlere de geçer ve uzun yıllar sizlerle çalışabiliriz” cümlelerini kullandı.   


PROGRAMA KATILIM SAĞLAMAK İÇİN 

Başvuruların online olarak alınacağı programa katılabilmek için gerekli şartlar: 

  • Lise, ön lisans ya da lisans mezunu olmak. 

  • Herhangi bir seyahat acentasında çalışmıyor olmak ya da hali hazırda biletleme personeli olarak çalışmıyor olmak. 

  • Daha önce Amadeus, Sabre, Travelport firmalarına ait bir GDS programı sertifikasına sahip olmamak. 

Kursa katılan, eğitimini başarıyla tamamlayıp sınavı geçen bütün kursiyerlerin işe yerleştirileceği Bilet Satış Yerleştirme ve İstihdam Programı’na, 30 Ağustos 2022 tarihine kadar https://akademi.tursab.org.tr web adresinden online olarak başvurulabilecek.  

Son Güncelleme: 27.08.2022 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86