Malatya Vuslat TV

SGK Önünde EYT Kuyruğu!

GÜNDEM

EYT’de yaş şartı kalktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile milyonlarca kişinin beklediği EYT de detaylar belli oldu. Açıklamanın ardından EYT’liler SGK’nın yolunu tuttu. Haber ekibimizde Malatya Vuslat mikrofonunu EYT’ye takılanlara uzattı.

Son yılların en güçlü sivil toplum örgütü haline gelen EYT’liler nihayet mutlu sona ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesiyle ilgili detayları paylaştı.

8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 Sayılı Kanun ile ortaya çıkan emeklilikte yaşa takılanlar sorunu ortadan kalktı. Söz konusu tarihten önce sigortalı çalışmaya başlayan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı iştirakçileri, yaş şartı dışındaki koşulları yerine getirmişler ise hemen emekli olacaklar. Çalıştığı statüye göre sigortalılık süresi ve prim günü şartını henüz tamamlamamış olanlar ise tamamladıkları tarihten itibaren emekliye ayrılabilecekler.

EYT düzenlemesi sonrası vatandaşlar SGK’nın yolunu tuttu. Prim günlerini hesaplatmak için sabahın erken saatlerinde SGK önüne gelen vatandaşlar sıra bekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.